Hotmail ve Outlook Arasındaki Farklar

HOTMAİL GİRİŞ admin Aralık 18, 2021

Hotmail ve Outlook Arasındaki Farklar

Hotmail ve Outlook Arasındaki Farklar

Herhangi bir e-posta kullanmayanımız var mı? Resmi ve özel kuruluşlardan randevu alırken keza bir iş başvurusunda bulunurken en gerekli şeylerden birisi de e-mail hesabına sahip olmanızdır. Yanılıyor muyuz? Bununla birlikte bir web sitesine veyahut da sosyal medya mecralarına kaydımızı gerçekleştirirken de bu konu olmazsa olmazlardandır. Peki, siz hangi yazılım aracılığıyla bağlantınızı sağlıyorsunuz? Hotmail ya da Outlook? Bununla ilgili aklınızdaki bazı pürüzleri gidermenize yardımcı olacağız. Bu anlamda Hotmail ve Outlook arasındaki farkları inceleyebileceksiniz. Aynı zamanda hangisi ne işe yarar? Sorularının da cevaplarını bu içeriğimizde bulacaksınız. Öyleyse hadi başlayalım.

Hotmail Nedir?

1996 yılından itibaren hayatımıza giriş yapmıştır. 25 seneden beri(ki bu zamanın çok daha uzun olacağına inancımız tam) birçok işlemimizi yapmamıza olanak sağlamıştır. Microsoft tarafından geliştirildiğini de unutmamak lazım. 1996’dan 2007 yılına kadar MSN Hotmail olarak tanınsa da, 2007 yılından itibaren Windows Live Hotmail adına geçiş yapılmıştır. Bu arada meraklıları için bu ismin nereden geldiğini de belirtelim. Kurucuları isim arayışı içerisindeyken, internet sitelerinin temelini oluşturan betik dili HTML sayesinde bir çağrışım yakalamışlardır. Sonrasında hikaye bildiğimiz gibi. Sizce çağrışım yerinde olmuş mu? Bir süre öncesine kadar depolama alanı çok kısıtlıydı. Ne kadardı bu saklama alanı dersiniz? Tam tamına 10 MB. Evet, yanlış okumadınız. Ancak Gmail ve Yahoo Mail gibi rakipler bu alanlarını arttırınca, Windows Live Hotmail’de elbette bir şeyler yaptı. Aktif olarak 5 GB’a kadar depolama alanına sahiptir. Aynı zamanda Plus özelliği ile 10 GB’a kadar alanınızı yükseltebilirsiniz.

‘Neler yapıyor ki bu Hotmail?’ diye soracak olursanız, aramızda bunu geçmişte kullananlar varsa hatırlayacaktır. MSN çatısı altında Hotmail hesaplarımızla girişimizi yapar ve sonrasında arkadaş listemizdeki kişilerle sohbet ederdik. Bugünün WhatsApp’ı gibi düşünebilirsiniz o zamanları… Yalnızca sohbet mi? Kesinlikle hayır. Bununla birlikte taş-kağıt-makas, dama, satranç gibi birçok alternatif oyunu da arkadaşlarımızla oynayabiliyorduk. Üstelik tüm bunlar ücretsizdi. Hotmail’i halen herhangi bir ücret ödemeden kullanabilirsiniz. Hotmail hesap nasıl oluşturulur için ilgili içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz. Gelgelelim POP3 desteği barındıran Hotmail hangi yazılımlarla çalışabilmektedir sorusuna. Bu özelliği ile Outlook ve Mozilla’nın Thunderbird yazılımlarında da aktif olarak hesabınızı kullanabilirsiniz.

Outlook Nedir?

Bu içeriğimizi okuyan takipçilerimizden kaçının işletim sistemi Windows? Dünyadaki genel kullanım oranlarını dikkate aldığımızda muhtemelen birçoğumuz bu işletim sistemini kullanmaktadır. Bu soruyu sormamızın nedeni, artık Windows işletim sistemi kurulumu yapılırken, Microsoft’un hizmetlerinden de yararlanıyor olmamızdandır. Dolayısıyla en başından itibaren bir hesaba sahip olmamız ya da yeni bir hesap oluşturmamız gerekmektedir. Ki Office, Outlook gibi servislerden yararlanabilelim.

Outlook, çok geniş kapsamlı bir kişisel bilgi yöneticisidir. Daha öncesinde yalnızca MSN üzerinden gelen POP3 protokolünde gelen e postaları okumaya yarıyordu. Sonrasında her geçen gün ile birlikte gelen yeni özellikler ve güncellemeler ile tam anlamıyla muazzam bir e-posta servisi haline gelmiştir. Bunun içerisinde takvim ayarları ve randevularımız, maillerimiz, Office programları, takım görüşmeleri, bulut hizmetleri gibi birçok özelliği bünyesinde barındırır. Sizce de harika değil mi? Ücretsiz olarak e posta hesabınızı oluşturabilirsiniz. Bununla birlikte 15 GB’a kadar depolama alanına sahip olabilirsiniz. Peki, Hotmail ve Outlook arasında herhangi bir fark var mıdır, varsa nelerdir? Gelin beraber bu soruların yanıtını maddeler halinde inceleyelim.

  • Sürüm bazında durumu ele alacak olursak Outlook, Hotmail’in yeni sürümüdür de diyebiliriz.
  • Hotmail yalnızca tek bir alan adı içerisinde, belirli görev tanımları ile sınırlıdır. Outlook ise bağımsız olarak çalışabilmekte ve Exchange Server sayesinde takvim, yapılacaklar listesi gibi uygulamaları bir araya getirerek farklı platformlarda kullanılmasına olanak sağlamıştır.
  • Hotmail, web posta istemcisiyken Outlook, masaüstü e-posta istemcisi olarak çalışır. Buradaki ‘masaüstü’ terimi sizleri yanıltmasın. Outlook’a mobil, tablet gibi cihazlarınızdan erişim sağlayıp, tüm özelliklerinden yararlanabilirsiniz.
  • Outlook ile entegre bir şekilde çalışabilen Hotmail, aynı zamanda bu özellik sayesinde Outlook’un sunmuş olduklarından da yararlanmaktadır.
  • Özet ile Outlook’u hem e posta servisi hem de kişisel bilgi yöneticisi olarak kullanabilirken, Hotmail’i yalnızca e posta hizmeti olarak kullanabilirsiniz.

Hotmail ve Outlook Arasındaki Farklar Bu okuduklarınızdan Hotmail ve Outlook hakkında daha kesin kanılara ulaşmış olabileceğinizi temenni ediyoruz. Soru, görüş ve fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

#Hotmail nedir #hotmail ve outlook #Hotmail ve Outlook arasındaki farklar #Hotmail ve Outlook giriş yap #Hotmail ve Outlook kullanımı #Hotmail ve Outlook nedir #Outlook nedir
Bir yorum bırak
Mail adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.